tiistai 9. joulukuuta 2014

LINDA: Syksyisiä tonttukuvia!

Märän Ossi-aasin poseeraus (ei muuten aasit taida kummemmin joulua juhlia! (c) Linda
Postausta ei ole kuulunut taas vähään aikaan, eikä tässä oikeastaan olekaan tapahtunut mitään kummempia. Ratsastuksen kannalta kaikki on ennallaan, viime kuun kouluvalmennukset taisivat kaikki jäädä välistä, hups! Röllin kanssa puuhailu on jäänyt vähemmälle, kun ponilla on uusi vuokraaja, joten en pääse viettämään sen kanssa niin paljoa aikaa. No, luonnollisesti, kun on yksi "poissa pelistä" (vaikkei nyt kuitenkaan ihan niinkään, hengaillaan ponin kanssa aina, kun ehdin, pystyn ja kykenen), jää aikaa ja innostusta enemmän Ciaolle.

Ciao on tuntihevonen, joten sen kanssa ei ole mahdollisuuksia tehdä läheskään niin paljoa, kuin Röllin kanssa olisi (ollut) mahdollista, mutta meillä on ollut ison vauvan kanssa paljon yhteistä ajanviettoa ihan vaan karsinan puolella harjaillen ja rapsutellen. Enkä edes joudu tekemään työtä tyhjää vasten, Ciao rapsuttaa kaverillisesti aina takaisin! Edellisviikonloppuna C tajusi, että "hei, suahan voi vähän rapsutella naamasta", ja jouduin valitettavasti hylkäämään kasvohoidon. Täytyy keksiä joku turvanpehmitin, hieman oli karhea (ja turpeinen) hoitaja mulla...

(c) Hanna A.
Lauantaina pääsin pitkästä aikaa puuhailemaan Röllin kanssa, ajatuksena oli ottaa jouluisia tonttukuvia... Poni edusti kyllä edukseen, mutta kauhean synkkä, märkä ja sateinen ilma pilasi suunnitelmat, odotan jo kuumeisesti lumista talvea! Märän kelin vuoksi lähdettiinkin maneesiin, tein ponin kanssa talutusharjoituksia ja lopuksi iskin liinan päähän juoksemaan vapaapäivinä kerättyä virtaa pois. Hyvä näin, Rölli pisti pystyyn melkoisen shown, itse en ainakaan olisi halunnut olla siellä selässä.
(c) Hanna A.
Sunnuntaina oli myös hyvin ohjelmaa, käytiin Ciaon kanssa hyppäämässä 70cm Mäkkyläcupin finaalissa. Kahdella edellisellä ratsastajalla hevonen oli todella vahva ja menohaluinen (kuten nykyään aina), joten verryttelyssä lähdin alusta alkaen hakemaan rauhaa ja pohkeita läpi väistättämällä. Malttia löytyi jopa seisomiseen, vaikka muut ratsukot laukkasivat. Verryttelyn "hidastelu" ehkä vähän kostautui sitten radalla, sillä ratatemponi oli jälleen todella hidas, argh! Sijoituimme viidensiksi, kärkisijaan jäi melkein viisi sekuntia... Harmittaa aika lailla, mutta lohdutan kuitenkin itseäni sillä, että kolmenkärki oli merkittävästi kokeneempaa porukkaa, kuin minä itse.

Tarvitsisin niin paljon treeniä laukan kanssa, sillä selkään tuntuu vauhdikkaalta, mutta loppujenlopuksi Ciaon laukka kaiketi suuntautuu niin paljon ylös, että siitä se vauhti sitten jää pois... Todella turhauttavaa, kun tiedostan ongelman, mutten yksinkertaisesti vain osaa korjata sitä. Parannusta on kyllä jo tapahtunut, kun miettii sitä, mistä on lähdetty. Silloin en saanut kuuden metrin sarjaväliin kahta askelta, vaan hitaasti (mutta varmasti) kolme lyhyttä laukkaa. Loppujen lopuksi ei tuokaan paljoa lohduta, tahtoisin jo paljon parempaa suorittamista.
Vaihteeksi villimpää menoa juoksuttaessa! :D (c) Hanna A.
(c) Hanna A.
Röllin itsenäisen suunnanvaihdon jälkeen... (c) Hanna A.

Motivaatio kirjoittamiseen on hieman hiipunut, kun en ikinä saa kuvaajaa. Valmennukset ovat arki-iltaisin, joten kukaan ei edes jaksaisi tulla kylmään maneesiin seisoskelemaan, eli en ikinä kysykään kuvaajaa. Kuvattomat postaukset taas ovat niin tylsiä, ettei niitä tahdo kirjoittaa, kuvat kun tuovat niin paljon väriä ja lukijoidenkin kiinnostus herää helpommin kuvien kanssa. Yksi ongelma on myös mun kriittisyys niiden kuvien suhteen, en tahdo julkaista kuvia, missä ei ole mitään edustavaa (Rölli ja hätätapaukset ovat poikkeuksia!). Tämän takia en hirmuisen usein lisää Ciaosta ja musta ratsastuskuvia – en ole koskaan saanut meistä hyvää koulukuvaa, sillä Ciao on joko vempula virkkuukoukku tai kiireinen laama, koska itse osaa ratsastaa sitä oikeaan muotoon. En myöskään kuvaajien vähäisyyden takia pääse "analysoimaan" ratsastustani, joten itse en oikein tiedosta niitä virheitä, joista ei mainita.
Tällaisia ovat ne edustuskuvat! (c) Hanna A.
Tänään (tarkalleen ottaen huomenna) tulee "kauan odotettu" Hobitti 3 (hehheh, kiinnostuin siitä vasta syyskuussa, sillä sanonnan mukaan seura tekee kaltaisekseen) ja mennään isolla porukalla sitä ensi-iltaan katsomaan. Elokuva alkaa sopivasti tiistai-keskiviikkoyönä klo 00.03 ja loppuu joskus klo 02.40, kyllähän mä nyt virkeänä herään kahdeksaksi kouluun... Not! Sunnuntaina on seuran pikkujoulut tallilla, suunnitelmissa myös pikkujoululeikit pienemmällä porukalla, jos vaan saadaan kaikille joku kauramoottori alle.

Tästä tuli nyt todella selitysrikas postaus, täytyy koittaa ensikerralla keksiä joku tietty aihepiiri, minkä sisällä pysyn! :p
(c) Hanna A.



 ♥: Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, sekä risut että ruusut. Muistathan, että asiat voi aina ilmaista asialliseen sävyyn!