keskiviikko 20. elokuuta 2014

tunti 20.8

Moikka!

Mulla oli tänään koulua 9-14:45, ja kun pääsin vihdoista viimein kotiin menin heti päiväunille. Nykyisin oon aina ihan tosi väsynyt kun tuun koulusta kotiin. Mielestäni nukun yöllä aina suhteellisen paljon, silti vain väsyttää. Veikkaisin että suurin tekijä on varmasti nämä syksyiset ja sateiset päivät. Nyt ulkona alkaakin olla jo pimeää iltaisin. Ja nyt asiaan :)

Tänään mulla oli ratsastustunti vasta klo 20-21. Menin mulle vieraammalla hepalla, nimittäin Almalla :) Alman selässä olen ollut aikaisemmin tasan kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla joskus talvella, ja toisella kerralla uittamassa. Ensimmäiselläkin kerralla hepat oli rokotettu joten tehtiin käynnissä väistöjä ja ravia ja laukkaa vain pikku pätkissä, joten en saanut edes kunnolla tuntumaa  :D No tänään pääsin sitäkin kokeilemaan. Alussa Alma ei meinannut sitten liikkua oikein yhtään mihinkään. Kaikin mahdollisin keinoin koitti keksiä koko ajan jotakin. Koitin saada Almaa kuulolle, että se lähtisi heti avuista eteenpäin ja liikkuisi aktiivisesti, eikä sitä tarvisi koko ajan olla pyytämässä eteenpäin. Verryttelyssä avut eivät meinanneet mennä kyllä läpi. Ainakin vasemmalle laukkaympyrällä ulkopohjetta Alma tuskin huomioi. Kyllä sekin sieltä sitten löyty vihdoin ja viimein. 

Tehtävänä oli semmoinen, että tultiin vasemmasta kierroksesta ravissa pituushalkaisijalle,ja tehtiin uraa kohti voltti. Tarkoitus oli saada hevoset kiertämään pohjetta kunnolla. Alma koitti kaarrella pituushalkaisijalle tultaessa sinne tänne, mutta kyllä se siitä. Alma ei itseasiassa liikkunut kamalan aktiivisesti mutta koitin pitää enemmän tietä ja voltille kääntymistä silmällä. Muutamalla viimeisellä kerralla vauhtiakin oli hiukan enemmän :)! Tultiin sama toiseen suuntaan, ja toinen suunta osoittautui helpommaksi.  Ilmaiseksi ei tullut askeltakaan voltilla alussa. Ravi oli yhä reippaampaa ja lopulta Alma kiersi sisäpohjetta aika hyvin :) Olen itse ihan tyytyväinen koska en ollut kyseisellä hevosella mennyt pitkään aikaan. Ainakin jäätävän isot askeleet verrattuna Ragelaan. En osannut alussa istua ollenkaan, ja harjoitusravi tuotti vaikeuksia. Pikkuhiljaa löytyi semmoinen rentous hommaan. Loppuravit menin kevyellä tuntumalla ja annoin venyttää kaulaa. Parannettavaa oli paljon, mutta oli ainakin mukavaa :)! Kuvaajaa en valitettavasti tunnille saanut. Huomena meillä olis valmennus mihin ollaan menossa sekä minä että linda. Huomiselle on myös kuvaaja saatu :) 





Alma (huomatkaa kännykkälaatu!)  (c) Eepi


♥:Eepi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, sekä risut että ruusut. Muistathan, että asiat voi aina ilmaista asialliseen sävyyn!