sunnuntai 24. elokuuta 2014

TUNTI, lauantaina 23.8.14



Menin Eltonilla, hyppäsimme erikoisesteitä. Menimme maneesissa, koska oli satanut ja kenttä oli ihan lillua.

Alkuverkassa poni oli vähän pinkeä. Millään ei olisi malttanut kävellä alkukäyntejä :D. Oltiin koko maneesissa. Tein paljon voltteja, siirtymisiä, tempon muutoksia niin kuin aina, takajalkojen alle saamiseksi. Peräänantoo me ei vielä tavotellakkaan, takajalat eka, kyllä se ajan mittaan tulee sieltä luonnostaan :P. Toiseen suuntaan ravi oli OK. kulmat meni hyvin, Elton ei mitään kyttäillyt. Alotettiin laukka. Oikeeseen kierrokseen. Laukka nousi hyvin ja lähti eteenkin, vaikka oli vähän ahdasta, sain poniin silti vähän vauhtia. Pysähdyksien ja nostojen kautta takajalat polki hyvin. Laukka oli ponnekasta ja reipasta. Vasen kierros oli parempi, niin kuin se yleensä aina on. Meni hyvin kulmiin, poni liikkui eteen, kuunteli pohjetta ja apuja ihan hyvin. Kaikin puolin OK.
Katse seikkailee :P (c)Linda

Alotettiin hyppääminen tukista oikeessa kierroksessa pitkällä lähestymisellä, eka hyppy ok. Laukka oli hyvä, ei kiemurtelua tai muuta sählinkiä, hyppy lähti vähän läheltä. Toisella kerralla Elton karkas kaarteessa pukin avulla ja siinä oli pidätteet ihan kohdallaan. Hyppy oli kuitenkin hyvä, sain korjattua ja suoristettua vielä kaarteen jälkeen. 
(c)Linda
Seuraavaksi hyppäsimme sadevesitynnyreiden päälle rakennettua ristikkoa vasemmassa kierroksessa, myös pitkällä lähestymisellä. Eka hyppy OK. Toiseen vähän hullu tie ja hyppy lähti vähän kaukaa. Kolmas kerta toden sanoo :P. Laukka sujui ja hyppy oli hyvä, kaarre oli ihan OK ja olin ihan tyytyväinen.
(c)Linda
Hyppäsimme sitten sinisiä tynnyreitä, joiden edessä oli puna-valkoinen laatikko. Lähestyminen sivuovelta. Ensimmäinen hyppy oli hyvä, laukka oli okei ja tie hyvin suora ja suoristus onnistui hyvin esteen jälkeen ja laukanvaihto myös. Toinen hyppy ei sitten ollutkaan niin hyvä, laukka oli hyvä ja poni suora, mutta jostain ihmeen syystä siihen tuli kielto. Taas kolmas kerta toden sanoo ja hyppy oli hyvä ja laukka sujui.
Kapea este oli omaan silmään aika hurjan näköinen, koska se oli niin kapea, mutta hyvällä laukalla, keskittymisellä ja hyvällä tiellä se oli aika hyvä, aina vaan parani ja laukkaan tuli lisää puhtia ja ponnekkuutta. 

Alettiin sitten hyppäämään rataa: Vasemmasta kierroksesta alkaen tukki ja melkein koko kierros ympäri, tynnyrit ja suunnan vaihdos, ristikko ja kapea este. Nostin laukan ja se lähtikin aika reippaasti, joten pieni pidäte ei ollut pahaksi. Tukki sujui ongelmitta, samoin tynnyrit ja ristikko, kapealle esteelle tuli hassu tie, poni oikoi kaarteen mutta hyppäs kuitenkin hyvin ja keskeltä. Tulin kapean uudestaan ja meni paremmin. 

Loppuravit. Takajalat oli alla ja tykkäsin ravin isosta tahdikkaasta askelluksesta. Köpöteltiin siinä sitten tovi ja tulin alas selästä ja taluttelin loppukäyntejä. Tykkäsin tunnista toosi paljon, hyppäsin ponilla ekaa kertaa puoleen vuoteen <3. Mahtava fiilis, aina vain paranee. Kyllä se poni joku päivä kulkee hienosti peräänannossa, oikein päin. Pikkuhiljaa alkaa kehitystä tapahtua ;). Paras poni :*!
<3 (c)Linda

(c)Linda
Laukkakuva radalta :) (c)Linda


~Saski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, sekä risut että ruusut. Muistathan, että asiat voi aina ilmaista asialliseen sävyyn!