perjantai 19. syyskuuta 2014

EEPI: keskiviikon tunti 17.9

Pitkän ja rankan koulupäivän jälkeen pääsin vihdoin viimein tallille. Oma tuntini alkoi vasta klo20, mutta menin kuvaamaan Kitin ja Hannan valkkua joka alkoi jo klo17. On oikeasti aika mukava seurata valmennuksia koska niistäkin oppii vaikka itse ei olisikaan hevosen selässä. Asiaan kuitenkin. 

Listassa luki että menisin Hummalla, onneksi koska toivoinkin sitä! Kuten yhdessä postauksessa aikaisemmin kerroinkin, Humma on kiltti suokkiruuna. Ihan hieman löysä juu, mutta itse tykkään kovasti. Ennen tuntia ehdin vielä henkisesti valmistautumaan, mm. tankkaamalla juustohampurilaisen poskeen :D


17.9  Humma ♥ ©Kiti S.

 Verkassa koitin saada lötkön Humman ryhdikkääksi, ja nopeaksi avuille. Tein paljon siirtymisiä,pysähdyksiä ja vollteja, eli ihan perussettiä. Ravissa Humma kyllä tuntui välillä juoksevan vain alta pois. Ja sisäpohje ei mennyt oikein läpi. Verryttelyn aikana kuitenkin parani. Laukassa koitin saada takajalkoja alle, eikä sillain että hepo vain laahustaisi. Jotenkin heppa tuntui ryhdikkäämältä ja helpommalta ratsastaa kaikesta huolimatta ravissa!

Tehtävänä olikin mennä isoa ympyrää, ja ympyrän molemmilla "puolilla" oli keskikohdassa kolme puomia. Mentiin ensin ravissa kokonaan kaikki ympyrällä, että reitti löytyisi, ja saisi kunnolla pohkeet läpi.Kun se sujui hyvin ilman ongelmia, mentiin niin että toiset puomit ravissa, puomien jälkeen laukkaan, laukassa toiset puomit ja toisien puomien jälkeen raviin. Eli ihan yksinkertaisuudessaan puoli ympyrää ravissa ja toiset puoli laukassa. Sattaa kuulostaa itseasiassa aika helpolta,mutta sitä se ei ollut ainakaan minun mielestäni. Aika paljon sai tehdä töitä! 
Aloitettiin siis vasemmasta kierroksesta. Ravipuomit meni joka kerta itseasiassa yllättävän hyvin, mutta laukkapuomeille tuli välillä vähän hassuja pomppuja :D Selvittiin kuitenkin kunnialla läpi. Laukkapuomien jälkeen Humma olisi mielellään isontanut ympyrää ja painunut ulospäin, joten siinä piti olla aikas tarkkana. Koko ajan kuitenkin tasaisesti Humma kuunteli ja teki mitä pyydettiin
Oikeassa kierroksessa tultiin taas ensin pari kertaa kokonaan ravissa ja sen jälkeen ruvettiin ottamaan laukkaa mukaan. Ravipuomit meni taas ihan hyvin, mutta en saanut laukkaa kamalan aktiiviseksi laukkapuomeille, ja Humma siirtyi pari kertaa raviin kun askeleet eivät sopineet ihan hyvin. Kerran meni Hummakin vähän mukkelimakkelis. Ei kaaduttu sentään, mutta polvet hipoivat melkein maata :D Humma oli kaikinpuolin kiva ja mutkaton tapaus.


17.9 Pikkuinen Maijaponi estevalkun jälkeen ©Eepi

 
♥: Eepi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, sekä risut että ruusut. Muistathan, että asiat voi aina ilmaista asialliseen sävyyn!