maanantai 8. syyskuuta 2014

Epämääräistä selostelua ja suokkiratsastuksia

Viime viikonloppuna (6.-7.9.2014) meillä oli siis valmennusleiri,mistä teemme varmaan yhteisen postauksen ja jonkinlaista videota.


Viime keskiviikkona 3.9 pääsin kokeilemaan tunnilla suokkiherraa, Teppoa. Teppo osoittautui ihan huippukivaksi! Aloitettiin verkkaamalla ja verkassa tein paljon ympyröitä ja voltteja, sekä siirtymisiä myös tottakai.
Kaikki postauksen kuvat ©Linda Penttinen, kiitos♥




Ke 3.9 Eepi & Teppo


 Pitää heti alkuun sanoa että Tepon ravi ei ollut mikään maailman helpoin istua ja heiluin varmaan kuin heinäseiväs, mutta sinne oli helppo mukautua. Ravi oli ilmavaa ja ihan mukavaa :) Laukka oli rytmikästä. Ravissa ja laukassa koitin saada Tepon avuille kunnolla ja asettelin ympyröillä ym. 
Tehtävänä oli uralta tulla ensin avotaivutusta ja sen jälkeen pohkeenväistöä kohti pituushalkaisijaa. Teppo kiemurteli ensin vastaan avossa eikä ekalla kerralla oikeen tullut mitään. Pohkeenväistössä ei kamalasti tullut sivulle menoa. Minusta vaan tuntuu etten osaa oikeen itse ratsastaa väistöjä kunnolla. Toisella kerralla Teppo tuli jo paljon paremmin kun oli itsekin saanut vähän jutusta kiinni. Vaihdettiin suuntaa ja tultiin ihan sama toiseen suuntaan. Verkassa Teppo oli jo paljon parempi oikealle, ja niin se oli nytkin. 


Ke 3.9 Eepi & Teppo
  

Sujui huomattavasti paremmin kuin vasemmalle, vaikka väistön kanssa oli vähän sivulle menemisen kanssa alkuun ongelmia. Vasen pohje ei tainnut olla ihan kunnolla läpi :D Kaikinpuolin hauska tunti ja Teppo oli hieno!





Perjantaina 5.9 menin tallille kuvailemaan, en ratsastamaan. Tosin pääsin hevosen selkään. Tai no pääsin ja pääsin. Ragela oli pukannut kaksi kertaa tuntilaisen alas, ja menin lopuksi ratsastamaan ponilla vielä askellajit läpi. Ilkeyttään poni teki ja ratsastaja yritti varmasti parhaansa ja oli tosi hyvä kun jaksoi uudestaan mennä selkään! Nyt poni on keksinyt tavan millä lapsia saa alas selästä, ei todellakaan ollut eka kerta. Onneksi ei sattunut pahasti! 
Kun menin ponin selkään se tuntui heti tosi vinkeältä,vaikka olikin hiestä märkä kaiken temppuilun jälkeen. Ravissa poni liikkui tosi kivasti vaikka oli tosi vahva edestä. Varsinkin laukassa, missä se yritti kerran keksiä kepposiaan. Menin ympyrällä about 20min sisältäen loppukäynnit. Lopussa poni liikkui oikeasti hyvin! 

 
Pe 5.9 Eepi & Ragela






Pe 5.9 Eepi & Ragela (ilme ainakin on kohdillaan)





Pe 5.9 Eepi & Ragela





Lauantaina 6.9 ennen leiritunteja, mulla oli vielä oma normaali kurssitunti. Pääsin menemään toisella suokkipojalla, Hummalla. En muista oikeasti oonko ollut Hummalla joskus koulutunnilla :D Muistan vaan hypänneeni sillä aika useasti, tosin siitäkin on aikaa reilusti yli pari vuotta. 

Koitin saada heti verkassa Humman avuille ja takajalat alle, ettei kulje ihan lötkönä niinkuin sillä on hieman tapana. Ravi tuntui ihan hyvältä vaikka välillä tuntui että poju juoksee alta pois. Molempiin suuntiin Humma asettui hyvin ja taipui ympyröillä. Laukkaan koitettiin saada vauhtia ja rytmiä. Päästeltiin siis hieman reippaampaa pari pitkää sivua kentällä, kun kerran tilaa oli :)! 
Tehtävänä oli sama kuin keskiviikkona, eli avoa ja sitten pohkeenväistöä sisäänpäin pituushalkaisijalle. Humma teki oikeasti koko ajan kunnolla töitä, vaikka välillä mulle sattui omia mokia. En valitettavasti saanut kuvaajaa tälle tunnille, koska samaan aikaan siirrettiin laitumia.

Toivottavasti ei ollut liian pitkä ja anteeksi lyhyet selitykset tunneista, mulla on nyt ihan jäätävä päänsärky ja pakko päästä lepäämään :(


♥: Eepi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, sekä risut että ruusut. Muistathan, että asiat voi aina ilmaista asialliseen sävyyn!