maanantai 29. syyskuuta 2014

LINDA: Tässä tulee hirmuisen suloinen Rölli!

Pipon ja tumput kaivoin jo viime viikolla säilöstä käyttöön, seuraavaksi onkin vuorossa toppatakin etsintä. Täällä ilmat alkavat hyvää tahtia viiletä, ei riitä enää pelkkä huppari, kun aamusella lähtee hölkkäämään koulubussille. Siitä huolimatta viikonloppuni oli oikein mukava ja värikäs, osaa syksyssä olla hyviäkin puolia!

© Sasa H.


(Kaikki postauksen kuvat © Elviina N. ellei toisin mainita!!)
Lauantain rästikouluvalmennus Ciaon kanssa sujui oikein mallikkaasti, on se vaan mukavaa kun alla on herkkä ja toimiva hevonen. Pieniä ongelmiakin oli, varsinkin eteenpäinpyrkimyksen suhteen. Ciao on todella helposti hätäiseksi kääntyvä touhutoope, ravissa tuli melkoisen usein jonkinlainen tahtirikko, kun Tahvo tahtoi lisää vauhtia. Laukkaverryttelyssä sai todella miettiä, että miten sai pidätteet kunnolla läpi, Ciaolla oli oma ajatuksensa myös laukan tahdista. Harjoiteltiin taas ihan vain kouluratsastuksen perusteita, Jutta oli todella vaativa taivutuksen, tien ja tahdin suhteen. Itselleni tehtävä ei tuottanut kauheasti päänvaivaa, sillä Ciao on todella helppo ratsastaa aktiiviseksi ja taipuvaksi. Koska hyvin menneestä valmennuksesta ei taaskaan ole kuvia, vaihdan aina hauskoihin poniuutisiin.

© Sasa H.

© Sasa H.

Röllin selkään kiipesin sekä lauantaina, että sunnuntaina, suojat unohdin pukea sekä lauantaina, että sunnuntaina (:D). Onneksi löytyy kilttejä ihmisiä, jotka noutavat ponille suojat tallista! Täytyy alkaa keskittymään paremmin, ettei tärkeitä, "itsestäänselviä" asioita tule enää unohdeltua. Poni oli kivasti käynyt piehtaroimassa molempina päivinä tarhassa, joten sain todella käyttää kuntoani sen puhdistamiseen.

© Sasa H.
© Sasa H.
Lötköpötköilyä © Sasa H.

Lauantaina en viitsinyt oikein kunnolla yrittää ratsastaa, sillä Rölli oli todella hidas ja jaksamattoman tuntuinen jo käynnissä. Muutaman hassun ympyrän ravailin parissa osassa, mutta lopulta poni hyytyi totaalisesti, etten viitsinyt pakottaa sitä juoksemaan. Puuskutuskin oli jo sen verran kova, että sääliksi kävi. Käynnissä tein väistöjä ja taivuttelin paljon erilaisilla kiemuroilla. Käytiin vielä iltapesulla liikutuksen jälkeen, Rölli omisti mutakerrostuman tassuillaan.




Sunnuntaina puhalsi ihan eri tuulet, poni käveli reippaasti ja vireänä maneesiin. Työskentelin kokonaisuudessaan tunnin, sillä Kiti ratsasteli suomenhevosruuna Hummaa meidän seuranamme. Kävellä sain taas mielin määrin, samoja väistöjä yhtä huonolla menestyksellä. Rölli kyllä osaa, mutta ratsastaja ei vaan yksinkertaisesti voi tajuta! Vaikeampaan oikeaankin sain ratsastettua ponin kivaksi, Rölli oli todella kevyt ja mukava ratsastettava. Peruutukset onnistuivat irvistelyittä, mikä oli todella positiivista. Ensimmäiset peruutukseni ponilla (keväällä) oli pelkkää kiemurtelua, mutta nyt Rölli lähti pienestäkin merkistä peruuttamaan.

© Sasa H.



Ravi oli yllättävän kiva ratsastaa, Röllillä tuntui olevan energiaa hyvään tarkoitukseen. Parit väistöt uskalsin kokeilla ravissakin, kuin myös jonkintyyppisiä lisäyksiä. Jos vain olisi mahdollisuus, voisin ihan hyvin käydä koittamassa helpon koululuokan Röllillä, miksen esteitäkin..? Täytyy nyt vain keskustella ponin omistajan kanssa ja seurailla kunnon kohoamista.


© Sasa H.

Loppukäynneilläkään ei lihapulla ollut täysin loppu, kunhan vaan pellolle asti päästiin, niin johan sitä virtaa riitti! Provosoijana toimi jokin aivan typerän hiljainen ja ei-yllättävä linnun viserrys. Rölli teki tavanomaisen pukkilaukkapompun ja lähti kipittämään kaveria kiinni. Matkaa kuroessa umpeen, päätti poni vielä vähän hypähdellä, mutta onneksi se on niin paksu, että on vain kaksi mahdollisuutta: keikahtaa oikealle mahan/kyljen puoliskolle tai sitten vaihtoehtoisesti vasemmalle.





Huomenna on ohjelmassa ratsastustunti ja mahdollisesti köpöttelyä Röllillä, torstaina olisi valmennustunti, kuin myös lauantainakin. Sunnuntaina lähdetään kokeilemaan Ciaon kanssa ensimmäinen yhteinen 70cm-luokka tallin omiin kilpailuihin. Myös Röllin kanssa olisi tarkoitus puuhailla joka kerralla jotakin, täytyy nyt vain katsoa mitä sen varalle keksin.

(Pahoittelen suuresta kuvamäärästä suhteessa tekstiin, kuin myös riveiltä hyppivästä tekstistä. Blogger taas kiusaa mua ja vaikka kuinka yritän tapella noi kappalejaot sellasiksi kun haluan, niin parit sanat jää silti kuvien sekaan...)

Rölli toivottaa hauskaa viikkoa kaikille! © Sasa H.



♥: Linda

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia taas ja Röllihän näyttää aikas kivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen verrattuna, miten paljon sitä pystyin työstämään, se oli tosi hyvä! ;)

      Poista
  2. Vau minkä värinen hevonen, ihana :3 Ja kivannäköistä tuo teidän meno :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Rölli kyllä huomataan sen hauskan värin ja ponimaisuuden vuoksi!

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, sekä risut että ruusut. Muistathan, että asiat voi aina ilmaista asialliseen sävyyn!